Heikkoutta vai fiksuutta?

Näin taas kisoihin valmistautuessa saa miettiä sitä mikä on järkevää ja mikä ei

Mulla sattu nimittäin silmiin todella hyvä artikkeli joka ei liity pelkästään kehonrakennukseen vaan kilpaurheiluun (ja toki harraste puoleen myös) yleensäkki.

Päheet trikoot pitää mielen virkeenä!
Päheet trikoot pitää mielen virkeenä!

Oon tästä aikasemminki sauhunnu että meidän pitäs AINA muistaa se että kukaan tai mikään EI voi tietää sitä mitä me omassa kehossa tunnetaan. Ei kaverit, ei valmentajat, ei puolisot. Oikeen ku osaa tulkita niin merkkejä voidaan aina nähdä, merkkejä mitä ei ehkä ite tiedosteta ku siinä kuuluisassa putkessa painetaan ja ehkä joskus niitäki (varsinki sitä valmentajaa) kannattaa kuunnellakki :D. Hyvä valmentaja lukeeki hyvää valmennettavaa helposti, tää vaatii toki aikaa oppia tuntemaan ihminen.. mutta palataan tähän asiaan! Monelle meistä on jopa hankalaa myöntää kysyttäessä se että tossut ja niitten pohjat on ihan loppu! Ite kuulun tohon joukkoon, jos joku sanoo että painaako ni vastaus on yleensä ”no ei tietenkään, tätä tää pitää ollakki” ja sit mennään hetki adrenaliinin voimalla vielä kovempaa.. Todellisuudessa tilanne on kuitenki aivan toinen ja illalla ku ei saa unta miettii että mitähän vittua, ei tässä oo mitään järkeä..

Parasta aikaa!
Parasta aikaa!

Nyt alkaa oleen onneks jo sen verran järkeä päässä että tunnistan itestäni sen koska on aika ottaa happea, silti sillonki aina miettii että oonko mä nyt heikko ja luovuttaja vai pitääkö tää oikeesti vaan tehä että pystyn toimimaan jatkossaki riittävän kovalla teholla.

Jos joku ei vielä oo tajunnu niin kysehän on siis LEVOSTA vs väkisin TREENAAMISESTA.

Artikkeli tästä aiheesta oli uintivalmentaja Marko Malvelan haastattelu Hesarissa (löytyy täältä) ja siinä puidaan mm. sitä että joskus on fiksumpaa jättää jopa harjotus väliin ku tulla väkisin sinne treeniin.

Se ahaa elämys minkä mä oon ite saanu, mitä painotan myös mun valmennettaville, on se että se yksittäinen harjotus (tai siis sen pois jättäminen) tilanteessa jossa sä et enää kykene toimimaan ees riittävällä tasolla on lähes AINA järkevämpää jättää tekemättä koska sillon sillä aiheutetaan enemmän haittaa ku hyötyä.

Kiitos Tiina ja Dimi treeneistä Pump and Porkissa! Ootte huippuja!
Kiitos Tiina ja Dimi treeneistä Pump and Porkissa!
Ootte huippuja!

Kenenkään kisa ei voi olla kiinni yhestä treenistä! Parhaaseen kisatulokseen pääseminen vaatii kokonaisvaltasta onnistumista, ja siihen kuuluu myös se että keho ja mieli toimii loppuun asti täysillä. Tää on asia mitä moni ei tunnu tajuavan.

Jos sä joudut joka aamu väkisin vääntään ittes ylös, ennen jokasta treeniä tuntuu siltä että et vaan jaksais millään treenata mutta meet ja tehet sen silti niin ennemmin tai myöhemmin se alkaa viemään sua taaksepäin. Voi olla että selviät vielä kisoihin, saatat jopa olla kunnossa (väitän että et siltikään parhaassa mahollisessa) mutta ku se elämä pitäs jatkua myös kisan jälkeen! Ja sillon pitäs pystyä palautumaan siitä rupeamasta mahollisimman nopeasti että voidaan kehittyä ja kilpailla uudestaan.

Mitä jos tuossa tilanteessa jättäsitki, sanotaan vaikka kolmeksi päiväksi treenit pois? Lepäisit vaan. Kuulostaa kauheelta eikö?

Generation Iron sivu nosti meikän motivaatiot pilviin jakamalla mun kuvan sivuillaan :)
Generation Iron sivu nosti meikän motivaatiot pilviin jakamalla mun kuvan sivuillaan 🙂

Nyt jos mietitään vaikka tätä kisakautta keholajeissa. Ekoihin kisoihin on kai 7 viikkoa aikaa. Siinä ajassa kerkee tekemään TODELLA paljon asioita! Mutta jos sun kroppa ei pelaa, mieli ei jaksa, niin sillon se 7 viikkoa on pitkä aika hakata päätä seinään ja kattoa ku se kunto ei etenekkään toivotusti. Se muutaman päivän lepo taas voiski auttaa sua jaksamaan tonne loppuun asti ja siellä peilissäki tulis edistystä ku stressi saatais purettua pois.

Kuulostaako yhtään järkevältä??

Mun mielestä kuulostaa. Itseasiassa viime viikolla ”jouduinki” tekemään jotain sellasta mitä ei oo koskaan aikasemmin dieetillä tapahtunu: SYÖMÄÄN. Ja enemmän ku koko vuonna oon syöny! 😀

läjä riisiä.
läjä riisiä.

Enkä ees ollu vielä tilassa että oisin vetäny ranteita auki, mun valmentaja halus vaan että herätetään kroppaa kunnolla ku oon ollu jo 5 viikkoa dieetillä. Todella erikoista mulle 😀 Mut näistä asioista höpisen enemmän noissa memberi videoissa..

Pääpointti mulla on nyt se että me ajateltais omilla aivoilla, jos oot loppu niin mieti onko parempi levätä. Ja jos siltä tuntuu niin lepää! Vaikeaksi tilanteen tekee se että koska se on oikeesti siinä pisteessä et tarvit sen levon eikä sua vaan laiskota mut se on jokasen urheilijan ite opittava 🙂

Näillä ajatuksilla mahtavaa uutta viikkoa kaikille!

ps. Suomen parhaita munia saa kohta lähes joka pitäjästä: Munaeggspressin PUOLI SUOMEA-ryhmä on avattu ja nyt munat kulkeutuu aina Vaasan kautta rannikkoa pitkin Rovaniemelle asti!!! Liittykää ryhmään jotka sen alueella asustatte ni alkaa teilläki hauikset kasvamaan 🙂

MUISTA MUNAT!!!
MUISTA MUNAT!!!

Ja nythän on Pirkanmaan rundi taas torstaina! Kaapit täyteen mars!

-Killeri-

 

 

Kommentoi