Kallista Thaimaata! Eka viikko takana.

Mitä täällä olo maksaa? Ja varsinki, miten paljon ruokaan menee rahaa bodarilla Thaimaassa?

Matkalla salille, mahdutaan passelisti just 3:n tälläsen auton lavalle.

Me ollaan nyt oltu viikko täällä treenileirillä ja evästä menee tietty tälläsellä 20 hengen treenipoppoolla kohtuullinen määrä päivässä, päätettiin että tarjotaan 4 ateriaa päivässä jengille koska se mun mielestä on ehdotonta onnistuneiden treenien kannalta. Normaalistihan ihminen ei paljoo syö mutta kovaa treenaavat tarvii etenki proteiinia reippaasti, niinpä siis kanaa ja munaa kuluu!

Päivässä menee nyt about tän verran evästä:

 • 100 kpl munia
 • 9 kiloa kanaa
 • 1 kilo kaurahiutaleita
 • 3 kiloa riisiä
Sali- ja oikeestaan kaikki matkat, tehään TUK TUKeilla. Pääsääntösesti maksaa 150thb, eli noin 4€ riippumatta siitä montako on kyydissä.

Tää on mun eka kerta täällä ja yllätyin siitä miten ”paljon” jotku mulle normaalit ruoat maksaa täällä ja kuinka vaikee niitä on saada. Kaikki mikä tuotetaan Thaimaassa on superhalpaa mutta heti ku tuote on jostain muualta niin hinta pomppaa käsittämättömän paljon!

Mikä täällä sitte on halpaa? No esim KANA!

Kallis kana maksaa 99thb, noin 2,5€ / kilo. Sisä fileet saa alle 2€ hintaan
Kalaaki saa suht edullisesti! Ja tuoreena!

Sitte ku rupean ettimään itelle muita ruoka-aineita niin homma menee hankalaksi. Tai niitä ei myydä oikeestaan ku täällä isossa Tescossa. Näihin kuuluu esim omenat. Sen sijaan Pomeloa (mikä on joku greipin sukulainen) saa melkeen joka kadun kulmasta.

Omenat maksaa yhtä paljon ku kana, eikä ees maistu niin hyvälle ku suomessa..
Ja näitä myydään eniten yksittäis pakattuina! Mietin vaan että mikä määrä täällä menee tota muovia verrattuna suomeen…

Entäs sitte bodarin lempivihannes (vai onko se kasvis tai juures ??), parsa!

No ei oo kovin halpaa sekään.

65 thb eli 1,70€ kilo. Edelleen kuitenki halvempaa ku Suomessa mutta löytyy vaan täältä marketista.

Mutta meinasin kusta housuun (ei sinänsä mikään yllätys ois ollu ku mua kusettaa aina) ku löysin PAPRIKOITA! Yks mun pääraaka-aine aamupala munakkaassa. MAKSAA MALTAITA!!!

USKOMATONTA!!!
155thb kilo, 3,95€ !!!!
Kallimpaa ku halvimmat suomessa!!!

Miettikää, kanan sisäfilettä saa yli 2 kiloa samaan hintaan ku kilon paprikaa 😀 Hieman tippuis ruokakustannukset meikällä täällä. Paprikaa menee ehkä puolikas päivässä mutta kanaa syön kilon.

Tää oli suurin yllätys koko tällä reissulla toistaseksi. Enkä varmaan enempää voi yllättyäkkään ku tarkotus ei oo kokeilla sattuuko kaunis nainen olemaanki mies, kiitos vaan kaikille huolenpidosta silti, jokunen kommentti tästä aiheesta tullu  😀

Meitsin ulkoilut on lähinnä naapuri kuppilaan missä tein diilin tollasesta kana-riisi annoksesta: Triplakokonen setti 3,70€!

Huomenna alkaa toka viikko leiriä, samalla se on muuten viimenen päivä ostaa tammikuun leiri edullisella hinnalla! Hinta nousee elokuun alusta 1990€ eli nyt nopeesti hommaamaan ne vikat paikat mitä jäljellä on!

Osan porukan aamureippailut meren rannalla (ja meressä). Näistä vastaa meillä Anna, en sekaannu siihen ku en siitä mitään tiiä 😀

Huomenna aamulla taas salille, itekki treenaan pääsääntösesti täällä 2 kertaa päivässä ku tilaisuus on, auringon ottamisen jätän muille 🙂

-Killeri-

Saattaa täällä vaikka kehittyäkki, jos ei muuten ni jäätelöä syömällä!

 

Kommentoi

7 kommenttia aiheesta “Kallista Thaimaata! Eka viikko takana.

 1. Moro, Mites nyt 8vko offin kcal eroaa esim. parin vuoden takaisiin offeihin ?

 2. Pinaatti, korianteri, basilika, ruohosipuli, shalottisipulit ja muut variantit, sitruunaruoho, limen lehti, thai-munakoisot, kurpitsa… ehkä moni mielletäänkin enempi maustamiseen noista mutta toimii hyvin. Erilaista sientä löytyy myös. Eikä noi erilaiset kaalit, vihreät salaatit, porkkanat jne mitään tyyriitä ole. Perinteistä suomalaista (jauhoisempi niin sen parempi) vastaavaa perunaa valitettavasti oikein ole. Mutta bataattia ja sen eri eri versioita on, niin oranssia kuin myös keltaista, näistä tosin iso osa usein yleensä import kamaa.

 3. jakka puhuu asiaa.

  Turisteilta kyllä nyysitään rahat aina kuin vain mahdollista ja jos tietysti tottunut syömään suomalaisia sapuskoja eikä halua kokeilla uutta niin sitten kertyykin hintaa. Nippu korianteria, papaijaa ja vastaavia saa murto-osalla mitä Suomesta… Maitotuotteet ovat mitä ovat mutta laktoosi ja suolistovammaisena en muutenkaan niitä suosi, eikä tarve kun liha, kala/merenelävät ja kananmunat (muista myös kananmunan valkuais tönikät!) ovat hyvinkin edullisia.. Hyviä rasvojakin löytyy vaikka ehkä aluksi vaikeampi löytää, on kuitenkin pähkinät, erilaiset öljyt, avokadot (paikallisia (isoja) kannattaa suosia, aussi ja uusiseelannista olevat ovat tietysti kalliimpia kuten muutkin import kamat, vaikka silti halevmpia verrattuna suomihintoihin.

  Pidempään asustellessa oppii tuntemaan paikat ja mitä kannattaa ostaa ja mistä ja tietysti säästämään kuluissa. Suosittelisin Makroa, myyvät enempi bulkkikamana, vaikka muuten BIG C ja Tesco ovat jees. Erikoisemmat tarvikkeet tai länkkärikamat Central Festivalista.

  Ja tietysti muita bodareille tärkeitä juttuja löytyy ettimällä ja suhteilla, vaikka sekundaakin löytyy niin enempi sitä aitoa silti on.

  Kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa samase oliko Suomi tai Thaimaa. Omalla kohdalla asia kuitenkin melko selvä. 😛

 4. Jos vaikka käyttäisit niitä paikallisia kasviksia ja vihanneksia, niin pääset paljon halvemmalla. Esim. Bok Choy korvaamaan paprika. Thaimaassa on paljon hyviä vaihtoehtoja, joita käyttää niiden tilalle mitä suomesta löytyy. Vähän sitä uskallusta ja kokeilemaan paikallisia herkkuja….

  1. Joo siitähän se onki kiinni etten halua niitä kokeilla..😏 eli käyttäsin kyllä.
   Mutta ku ei täällä kukaan osaa sanoo mitä mikäki on niin se on hieman hankalaa. Ostin jotain omenan näkösiä mitkä ei ollu omenoita vaan jotain helvetin pahan makusia.
   Eli jos vaikka annat lisää vinkkejä sen viisastelun sijaan 😉