Kipua.

Kipu kasvattaa sanotaan..

Tässä jonku vuoden nyt treenanneena, itseasiassa taitaa olla kymmenes vuosi salitreeniä menossa, on oppinu jotain kivusta.

Kipu on nimittäin siittä jännä että siihen tottuu aika hyvin! Lähes jokasella joka on treenannu kovaa ja tavotteellisesti on kiputiloja kropassa. On tullu vammoja jos jonkinlaisia, aina sattuu jonnekki ja sitä ei enää ees oikeestaan noteeraa että jonnekki sattuu.

Nyt ku on tässä viime aikoina ollu enemmän kaikkea kremppaa kropassa ni on tullu ajateltuaki tätä hommaa enemmän. Kuinka paljon sitä saaki sattua että viittii ees mainita asiasta! Nytki olkapään kans taistelu on saanu aikaan sen että ei sitä jaksa enää ees aatella.. Turhautuu vaan ja muitaki alkaa ärsyttää jatkuva valittaminen!

Silti pitäs koittaa muistaa että kivun kans tekeminen ei oo fiksua, mutta mitäs sitte ku se ei poistu? Eihän tässä voi treenaamattakaan olla! Kaikkeen tottuu, se tosiaan turruttaa ku aina sattuu jonnekki, eron huomaa niissä jotka on treenannu kauan. Alussa ihmiset jaksaa sanoa aina kuinka kauan vaikka jalat on kipeet, mutta parin vuoden jälkeen sen mainitseminen alkaa jo tuntua turhalta. Koska joka päivä ois sanottavaa 😀

Omassa vikalistassa on tällä hetkellä:

 • Molemmat pohkeet
 • Vasen etureisi
 • Oikea ja vasen olkapää
 • Oikea rinta
 • Lapojen väli selässä

Noitten kans pitää pärjätä joka päivä. Ainoo noista mikä enään juurikaan mua haittaa normi elämässä on selkä koska se vaikuttaa hengitykseen niin etten saa happea 😀 Muuten noita ei noteeraa muuta ku salilla..

(Ollaan käyty tätä runkoa nyt läpi todella paljon Samun kanssa ja olin jo konkurssin partaalla mut onneks Samu lupas hoitaa mua kisoihin asti kerran viikossa ilman maksua niin ei tarvi olla ilman ruokaa! JEEE!!!!  🙂 )

Ja mä oon siis vielä aika ehjä ku ei mitään vammoja ole, täytyy koputtaa puuta! Se kevään polvivamma oli riittävän paha. Ku näitten kaikkien kans pystyy oleen, nää on sellasia että ne tuntuu mutta ei estä tekemästä mitään. Pitää vaan soveltaa välillä. Toista se ois jos joku lihas repeis irti ja menis poikki!

Kipu on kivaa niin kauan ku se on ite aiheutettua. Ja se tosiaan kasvattaa, ainaki sitä sieto kykyä.

Valintojen maailma sanos joku, ja niihän se on! Tää on se mitä me treenaajat ollaan valittu.

Membereissä treenivinkkiä aerobiseen, vatsatreeniin ja wrap upissa tän hetkinen tilanne. Q&A:ssa mietiskellään valmennuksen eroja Italian ja Suomen välillä. Sinne vaan tsekkaileen videot!

-Killeri-

 

Kommentoi

4 kommenttia aiheesta “Kipua.

 1. Luulen että kipuja ja vammoja voisi hyvinkin ehkäistä jos vaan uskaltaisi kuunella omaa kehoa ja mitä sillä on sanottavana. Ja vaikka ollaan paljon puntteja nosteltu ja jne niin se perimäinen tietämys puuttuu,kuin ne lihakset siellä jossain alla tekee sen tärkeän työn eikä vaan ajatella niitä näkyviä lihaksia. Hyvä esimerkki on noin vyöt ja siteet,jengi vetää hirmu painoilla mutta kun otetaan kaikki vyöt ja siteet pois niin tulokset tippuu monta kymmentä prosenttia. Vaikka esim kyykky tulos ilman vyötä tai siteitä saisi olla max 15 prosenttia pienenpi kuin varusteilla. Näin ollen kuori kerros on vahva mutta sisätä ollaan pelkää pullamössöä:). Tietty ammattiurheilian on vietävä kroppa äärirajoille muuten sä annan muille etumatkaa mutta me tavalliset treenarit niin miksi se kyykkytulos tai hauiksen koko on tärkeämpi kuin oma hyvinvointi ja ennen kaikkea terveys??

  1. Totta. Varusteet ei todellakaan sais olla se ykkösjuttu. Ku ei puhuta voiminnostostosta varusteilla.
   Itellä ei oo käytössä oikeestaan muuta ku vetoremmit siks että forkut tulehtuu muuten heti. Ja vyö joissain harvoissa liikkeissä, ilman sitäki kyllä pärjäis.

   Silti kipuja on joka paikassa ku nimenomaan kuuntelee sitä kroppaa, ne siis on lihaskipuja ja kuuluu asiaan.
   Muut kivut ois varmasti mullaki estettävissä ihan vaan liikkuvuuden parantamisella.

   1. Joo lihaskipu tottakai kuuluu asiaan sitähän treenillä tavoitellaan. Mutta juuri ne muut kivut on niitä johon ei haluta reagoida muutenkuin kipulääkeillä. Miksi hoitaa pelkästään oiretta kun vähän panostaisi syyn selvittämiseen ja sen ehkäimiseen.

    1. Näimpä. Oon ehkä 2 kertaa treenannu niin että otin Buranaa ennen treeniä. Enkä kyllä suosittele sitä kellekkään!

     Huollon kautta on aina parempi 🙂