Miten jalat kasvaa?

Millanen on jalkatreeni kehittää lihaksia? 

Killeri Gearit nyt verkkokaupassa!

Jostain syystä (ehkä siks että jalat on ollu mulla aina suht hyvässä lihassa), multa kysellään paljon vinkkejä siihen miten jalat sais kasvamaan paremmin.

Ois hienoa sanoa että ”ku teet näin” niin ne kasvaa, ja tietyllä tapaa se tietenki niin onki. Ku niitä rasitetaan tarpeeksi ja OIKEIN niin kasvua vaan väkisin tulee. Mutta ei se siltikään niin yksinkertasta oo, jos jalat on ns huonoja ottamaan treeniä vastaan ni sitte pitää miettiä onko siinä tekemisessä jotain mitä vois parantaa (yleensä aina on..) ?

Oloja treenin lomassa..

Yks suurin virhe on se että ei oikeasti ajatella sitä lihaksen käyttöä vaan tehdään liikettä. Ajatellaan että vaihtelua saadaan riittävästi sillä ku tehdään raskailla painoilla ja välillä pumppaamalla. Jos suoritustekniikka pysyy samana ei se ärsyke oikeestaan kovin erilainen sinne lihakseen oo.

Sen takia mä suosin temmon vaihtelua. Ja se pätee oikeestaan joka lihasryhmälle. Se ei välttämättä tarkota että teen sen joka liikkeessä mutta lähes joka treenissä haen lihakselle erilaisia ärsykkeitä muuttamalla sekä positiivista että negatiivista vaihetta liikkeissä. Ja tietenkään unohtamatta sitä perus kovaa treenaamista! 😀

Prässi ”vajaana” jotta reisi pysyy koko ajan jännityksessä.

Ei siis välttämättä tarvi tehä +20 toiston sarjoja jos liike tehdään rauhallisemmin ja keskittyen vaan siihen lihakseen mitä ollaan treenaamassa.

Me tehtiin Teron kanssa pitkästä aikaa kimppatreeni ja meidän treeni oli tällä kertaa seuraava:

 1. Reiden ojennus, 3 sarjaa, toistot 12-15 (75kg). Tässä lämmiteltiin reidet hyvillä kontrolloiduilla puristuksilla mutta kuitenki maksimi painoilla suoritustekniikkaan nähden.
 2. Etukyykky smithissä, 5 sarjaa, toistot 10 (150kg). Nyt tarkotuksena saada hyvä venytys lihakseen ja suht iso kuorma päälle.
 3. Jalkaprässi, 6 sarjaa, 12 toistoa (400kg). Sen jälkeen 500kg 10 toistoa ja pudotus 400 jolla 7 toistoa. Liikettä ei viety pohjaan vaan jännitys pysy koko ajan lihaksessa.
 4. Giant set:  Etukyykky kone 3 s lasku, 2s pito jännityksessä. Askelkävely 10+10, hack 5 s negatiivisella laskulla, askelkävely ja lopuksi ojennus koneella sen mitä tulee puristamalla.
Veli.

Tästä alla videokoostetta yhdestä giant setistä:

 

Kokeilkaa huvikseen tätä, takaan että jalka saa erilaisen ärsykkeen! 🙂

Samun hellä 125kiloa avaa kummasti!
www.tuhkasaari.com Linkki sivupalkissa!

Ja jotta sen lihaksen on mahollista kasvaa niin sillä pitää olla tilaa myös laajentua. Hoitakaa kalvot ja lihakset kuntoon vaikkei sekään mitään herkkua monesti oo 😀 Se on silti sen arvosta ja vältytte monilta turhilta vammoilta sen lisäks että kehitytte paremmin 🙂

Kiitos Terolle tästä setistä, otetaan pian uusiksi!!

-Killeri-

Parhaat treenikengät TLX Apparellilta!
Ilmainen toimitus!

Kommentoi

4 kommenttia aiheesta “Miten jalat kasvaa?

 1. Moro, ite kuulun juuri tuohon jolla tuo jalkojen lihashuolto jäänyt. Parin vuoden takainen lapin reissun pyöräily sai sen verran jotain damagea reiteen.Ja jalat sitten jäänyt jälkeen kun harjoittelu oli selkeesti vähempää.
  Nyt pitäisi saada jalat kiinni,ja niitä ruvettu käyttämään hierojalla sekä putkirullailtu. On vähän niinku kaikki
  kireenä kalvoja myöten 🙂 Mitä mieltä ideasta jos muiden lihasryhmien treenin päätteeksi esim.reisiojennus laitteella hakisi pumpin (verta lihaksiin). Ja takareisille koukistuksessa. ? Ja toki normit 2 jalkatreeniä viikkoon.

  1. Ei missään nimessä!!!!! Se että jo treenaat ne 2 kertaa viikossa on tosi kova rasitus, niiden pitää myös palautua! Eli jos tehään 2 treeniä lihasryhmälle niin se pitää miettiä suht tarkkaan kuinka ne toteutetaan ettei palautuminen kärsi.
   Helposti verrataan siihen miten muut tekee mutta ei tajuta sitä faktaa että esim mä rasitan jalkoja muuten päivän aikana suht vähän, eli ne ei oo 8 tuntia rasituksessa esim töissä.

   Palautuminen on a ja o siihen että lihas kehittyy 🙂

   1. Jätkähän tyrmäs suoraan ::) Mä luulin keksineeni kuningas idean 🙂

    Tässä nyt 7vko dietti viikko itellä,jotta noita ylimääräisiä saisi poies. Joita tulevaisuudessa ei turhaa keräillä takaisin. Mitä (noin )pitäisit fiksuna rasvaprosentti rajana,jotta voisi alkaa kääntää kalori suuntaa ylöspäin ? Tiedän että varmasti henkilökohtainen juttu, mutta silti kysyn?
    Nyt viikko sitten mitattuna 10,5% 179cm 92kg,vyötärö 83-84cm.

    Tsemppiä sulle seuraaviin kisoihin. Toivotaan että kaikki menee nappiin !

    1. Ja varsinki jos oot miinuksilla ni oo fiksu sen treenin kanssa! 🙂
     No mä oon sitä mieltä että kuivaksi aina, mitä pienempi se rasvamäärä on (ja pysyy) ni sitä paremmin sä kehityt. Mutta joku karkee että ollaan suht rasvattomia on siellä 6:n pinnassa. Sinne on aina helppo vetää. Ehkä tosta sellanen 15 kiloa pois?
     Mutta en ite noita prossia mieti, kyllä se kiree on kiree ku peilistä näkee. Mittarit on mittareita 😀
     Nimimerkillä huonoin sijotus IKINÄ 3,8% rasvoilla pihdeillä mitattuna (ei ollu ees perse säikeillä..).