Mitä, onko tää paskaa mitä syön?!?

Kuinka moni oikeesti on ottanu selvää mitä sinne suuhunsa laittaa päivittäin?

Muistatteko vielä vanhan hyvän ajan Varekset? Tosta kohtauksesta sain idean otsikkoon 😀

Me syödään joka päivä hirveet määrät erilaisia lisäaineita, osa ihan tietosesti mutta monesti myös täysin tietämättä mitä ruoka oikeesti sisältää. On ollu puhetta kananugeteista joissa ei oo kanaa ollenkaan ja vaikka mitä muuta.

Meiän poika meni päiväkotiin hetki sitte ja se oli mulle kova paikka myös siksi että aikasemmin me ollaan tiedetty mitä ruokaa lapsi syö ku kotona ite se tehään . Sehän on kuitenki se suurin vaikuttava tekijä lapsen kehityksessä kasvatuksen ja rakkauden lisäksi! Onneks meidän päiväkodissa saatiin vaikuttaa siihen että välipalat pidetään ”fiksuina” ja sellasina että ne sisältää myös hyviä raaka-aineita niinku esim luomupuuroa. Iso huojennus tälläselle ruokafriikille ku mä 😀

Maailma muuttuu koko ajan, isommat ja isommat firmat alkaa tekemään juttuja ruokateollisuudessa ja valitettavasti se tärkein asia ei oo ruoan laatu vaan ne voitot. Eilen julkastiin just lääkeyhtiö Bayer:n ja Monsanton kauppa, Bayer osti Monsanton 59 miljardilla. Nää kaikki on lopun alkua sille että me saatais kunnollista ruokaa pöytään.

Suomalaiset leivätkään ei enää oo välttämättä tehny suomalaisista jauhoista ja ne sisältää glyfosaattia  (tunnetumpi nimi esim Roundup!!!) jolla tuhotaan rikkaruohot, mitä suomessa ei siis saa käyttää koska se on haitallista. Ei ihan ekana tulis mieleen vetää tota myrkkyä naamariin, mutta silti sitä saattaa olla viljassa mitä me syyään.sprayingcrops-1100

Mä rupesin sitte itekki ajatteleen noita eväitä mitä päivittäin tulee syötyä, aikasemminhan me ollaan jo siirrytty ulkokanan muniin joille syötetään kunnon ravintoa eikä mitään kalajauhetta (huomaa muuten maussa..! ). Mutta munien lisäks mä syön TODELLA paljon lihaa, siis oikeesti paljon.  Parhaimmillaan yli kilon päivässä. Ja ku menin kattomaan Netflixistä dokkareita ( mm. GMO-OMG)  niin tuli pieni pelko perseeseen, en mä nimittäin syökkään niin terveellisesti ku olin aatellu!

friida

Lihakarjaan ammutaan antibiootteja reippaasti, ja tolla määrällä mitä mä sitä puputan ni tulee varmaan useempi antibiootti kuuri vuoden aikana! Ja sen on PAKKO vaikuttaa elimistöön, eikä varmasti hyvällä tavalla.. Ehkä toi voi olla yks syy miks oon ollu kohtuu huono reagoimaan antibioottiin jos sellanen on joskus määrätty?

Niimpä piti alkaa selvittään mistä mä saan sellasta lihaa joka ois puhasta ja mun tapauksessa vielä vähärasvasta koska sitä pitää pystyä syömään vuoden ympäri!

finnangus1

Munaeggspressin mukana alotti kesällä Finn Angus osuuskunta toimittamaan huippulaadukasta Suomalaista lihaa johon ei oo käytetty antibiootteja EIKÄ ne oo saanu rehussa mitään gmo muunneltua koska pääsevät ulkona syömään tavallista heinää eli se vaikutti just oikeelta tuotteelta mulle. Eikä tietenkään haittaa että elukoillaki on hyvä olla siinä sivussa 🙂 Ainut asia oli että tuotevalikoimassa ei ollu erikseen vähärasvasta lihaa.. Niimpä laitoin viestiä Munaeggspressin kautta osuuskunnalle ja Janne Räisäsen kanssa alettiin suunnitteleen tuotteita mikä kävis mulle ja muille ”rajotetuille” ihmisille.

sonnit

 

Näin synty Finn Angus FIT BOX.

  • Yhteensä 6 kiloa laatulihaa! 
  • 4 kiloa finn angus jauhelihaa (rasva% max. 7 )
  • 2 kiloa finn angus paistisuikaletta (rasva% 2,6)

eli tätä voi syyä meikäläinenki aivan huoletta 🙂

img_0230

Lihat tulee kätevästi puolenkilon paketeissa niin ne on helppo ottaa sulamaan edellisenä päivänä ja saa sitte alkaa suoraan tekeen evästä, just oman tilauksen hain ja kattelin että päiväyksetki on kohillaan ku liha oli pakattu hetki ennen pakastusta ja säilyy jopa vuoden! Tosin meillä noita menee useempi boxi kuukaudessa niin ei oo pelkoa että päiväykset tulis vastaan..

img_0229

Tätä saa nyt siis tilattua Munaeggspressin kautta lähes JOKA PUOLELLE suomea eli kannattaa tilata ja testata miten paljon paremman makusta liha ( ja toki munatki) voi olla!

Koska mehän ollaan sitä mitä syyään, ei kai kukaan halua syyä paskaa? 😉

Tilaamaan pääset tästä

17.9 lauantaina starttaa ENSIMMÄINEN munaeggspressin PUOLISUOMEA kierros, jotta te siellä pohjosempanaki saatte myös jatkossa näitä tuotteita melkeen koti ovelle niin tilatkaa NYT!!!!

Bullin sanoja lainatakseni: ”Jos sulla on ferrari ni et sä sinne mitään ysivitosta tankkaa”

Niimpä siis ei kannata syyäkkään mitä sattuu vaan panostaa siihen ruokaan, sillä on iso vaikutus kaikkeen!

-Killeri-

 

Kommentoi

4 kommenttia aiheesta “Mitä, onko tää paskaa mitä syön?!?

  1. Glyfosaatin käyttö ei ole vielä täysin kiellettyä Suomessa. Juolaheinän torjuntaan Rounduppia saa käyttää edelleen. Ja onkin melkeimpä ainut torjunta aine, mikä juolaheinään kunnolla tehoaa. Mutta noin muuten kirjoitit kyllä täyttä asiaa! Monikaan ei vielä sitä tajua, että vaikka se ulkomaalainen liha onkin paljon halvempaa niin siihen on voitu pumpata antibiootteja moninkertainen määrä. Siksi kannattaakin hyödyntää esimerkiksi lisääntyvät mahdollisuudet ostaa lihaa suoraan suomalaisilta tuottajilta tilamyymälöistä.

      1. Metsästäjänä on siinä mielessä onnellisessa asemassa että saa todellakin luomulihaa syödä☺Pistää kyllä miettimään että mitä kaikkea sitä syödään nykyään ja mainostetaan kunka terveellistä tää kaikki on..