Nää yöt ei anna armoo

Oisko nyt jo menny tarpeeksi aikaa että voi kirjottaa millasta se elämä on kisojen jälkeen?

Tossahan ne suurimmat avautumiset jo saatiinki siittä kuinka kauheeta se fitness elämäntapa on ja että oot vähintään narkkari jos tätä elät. Okei, kärjistän, mutta toltahan se kuulostaa jos sua verrataan alkoholistiin. Tämä siis Susanna Mustajärven blogissa.

En ees jaksa tohon sen enempää ottaa kantaa, sanon vaan sen verran että jos Susanna ois kirjottanu ton vaikka puolenvuoden päästä niin sen vois ottaa enempi tosissaan. Nyt se vaan valitettavasti vaikuttaa siltä et ku kisat ei mee putkeen ni onhan tää ihan paska laji 😀 Tuttua huttua, tän saman ilmiön näkee joka vuosi. Kummasti se vaan ei koskaan tuu sellasten suusta jotka on menestyny, mistä sitte lie johtuukaan..

img_1742

Mutta ite asiaan! Millasta se elämä on kisojen jälkeen?

”Oon itkeny itteni uneen viimeset 2 viikkoa ku on niin kova nälkä”. Miltä kuulostaa? Onko tuttua? Valitettava tosiasia on se että ku kroppa viedään äärirajoille ja se on nähny nälkää pitkään niin se nälän tunne ei siittä ihan äkkiä katoa. Mulla on joka päivä nälkä, ja hauskinta tässä on se että ennen kisoja ei ollu nälkää kertaakaan 😀 Mutta ei se nälkä haittaa, sen kans pystyy helposti elämään ku se ei oo liian kova eikä läsnä koko aikaa. Tää ”nälkähän” on tässä vaiheessa puhtaasti psyykkistä, sama mitä sinne suuhun painaa ni aina menis lissää.

Perus eväät tulossa.
Perus eväät tulossa.

Mutta että jos sä et pysty nukkumaan tai ajatteleen mitään muuta ku ruokaa, se ei oo enää normaalia.

Mä oon ite ratkassu nää kisojen jälkeiset ”nälät” niin että syön todella paljon kasviksia ja jonku verran hedelmiä. Niissä ku ei juurikaan oo kaloreita ja ne täyttää kuiten kohtuu hyvinimg_1714

img_1713

Paljonko niitä sitte ”saa” syödä? Jos multa kysytään niin kasviksia ei KOSKAAN tarvi punnita (jos ei olla valmistautumassa kisaan). Normaalitreenaajalla varsinkaan oo ei mitään merkitystä syötkö niitä 200 vai 300 grammaa. Niiden osuus päivittäisestä kalorinsaannista on kuitenki niin pieni ettei se oikeen mihkään vaikuta. Se taas että niillä saadaan nälkä pois vaikuttaa aika pirusti!

Kanaa, kasviksia, vähän riisiä ja tortilla lettu. Toimii!
Kanaa, kasviksia, vähän riisiä ja tortilla lettu. Toimii!

Sen lisäksi, jos sulla on aivan järkyttävä nälkä niin siihen auttaa tasan yks asia:

SYÖ!!!!

Joskus pitää vaan syödä!
Joskus pitää vaan syödä!

Kun sen pahimman kuilun saa sieltä purettua niin ei se nälkäkään enää vaivaa, kuhan nyt pitää järjen mukana eikä syö mitä sattuu. Puhasta ruokaa kestää kyllä muutamana päivänä viikossa vetää todella reiluja määriä. Ja ku sinne suuhun painaa vaikka ton 2 kertaa viikossa pari kiloa riisiä niin kummasti jaksaa taas nauttia siittä nälän tunteesta pari päivää.

ja kyllä, kastikkeita kestää kyllä lisätä myös. Kaikkea voi käyttää ku on järki mukana.
ja kyllä, kastikkeita kestää kyllä lisätä myös. Kaikkea voi käyttää ku on järki mukana.

Eikä se maailmaa kaada jos joku yö painut sinne ABC:lle hakeen pari litraa jäätelöä. Se ei tee susta vielä syömishäiriöistä, tai jos tekee ni sit tää koko kansa on syömishäiriössä koska niihän ”normaalitki” ihmiset tekee: haetaan yhtäkkiä vaikka pitsaa tms, ku TEKEE MIELI. Ihan normaalia.

Itelle vaikeimpia on aina just illat ja yöt, päivällä on kuiten enemmän tekemistä ja ei siinä kerkeä ajatella syömistä. Mä heräilen muutaman kerran yössä ja jos mulla on nälkä niin syön jotain pientä, on oikeestaan sama mitä sinne suuhun laittaa, kuhan on jotain mitä pureskella, niimpä mulla menee useesti pari maissikakkua ja kalkkunaleikkeet niiden päälle. Tai miniluumu tomaatteja. Niistä mä saan sen verran aivoille hyrskettä että nukun loppuyön hyvin.

Välillä herättelen kroppaa ja jätän hiilarit pois koko päivältä.
Välillä herättelen kroppaa ja jätän hiilarit pois koko päivältä.

Jos siis edelleen nuolet lautasia (tätähän ei pitäis missään vaiheessa joutua tekeen) niin lisää nyt sinne ruokiin jotain millä saat sen mahan täyteen!

Ja ku kisadieetti on ohi niin sillä syökö pullan viikossa tai ottaako joskus lasin viiniä ei myöskään oo mitään merkitystä. Mikään ei siihen kaadu. Eikä pariin litraan jäätelöä mikä on mun herkku muutaman viikon välein 🙂 Tai jos meet vaikka kaverin häihin ja syötki siellä tarjolla olevaa ruokaa.

Käytetäänhän sitä maalaisjärkeä niin vältytään noilta ”fitness pilasi elämäni” jutuilta, ei tulla kontrolli friikeiksi ja elämä on pikkasen helpompaa! UGH!

-Killeri-

Kommentoi

3 kommenttia aiheesta “Nää yöt ei anna armoo

  1. ”Mukava” kuulla, että huippu bodaritkin painivat normaalien asioiden parissa. Pitää muistaa nauttia elämästä, varsinkin perheellisenä. Kova työ tuo tulosta aina. Tsemiä jätkälle treenii ja tuleviin koitoksiin!!

    1. Niin se monesti unohtuu että vaikka tässä ollaan ns huippu-urheilijoita niin ihmisiä meki ollaan 😊
      Ja niin kuuluuki olla! Elämää voi elää ihan normaalisti vaikka tekeeki asiat ”vimpan päälle”. Se ei tarkota että joka eväs tarvii olla punnittu ympäri vuoden. Eikä haittaa jos punnitseeki, jos se tuntuu siltä et niin haluaa tehä 😊
      Kiitos Niko!!!

  2. Ihan huippu juttu taas! 🙂 Ja täysin samaa mieltä kaikesta! Kerranhi joku puhuu ASIAA näistä jutuista ja niiku ne asiat on eikä tosiaan noita ”fitness pilasi..” juttuja! 😀